3 september 2022
13:00

BK Forward

Referat: Stockholm Internazionale - BK Forward

Forward kommer till match mot ett Stockholm FC, som har 120 minuter i benen sedan cupen i onsdags, och roterar i truppen. Man gör allt rätt i 44 minuter, och leder med 2 – 0 – ställer om bra som vanligt och är kompakta på egen planhalva.

1 – 0 genom Johan Chamoun, som hittas av Danne Björkman med en 45 meterspassning bakom hemmalagets wingback.

2 – 0 genom Eliyo (snyggt anfall genom Danne (41 meter nu) till Johan till Linus till Josef till Eliyo) och nick i mål från en halv meter. I minuten innan Josefmål, men knapp offside. Forward imponerar, spelar klokt och höstligt.

Sedan kommer två olyckliga minuter

1 – 2, då Danne halkar och Loyola Nyden får friläge, som Steffen fotparerar, men i bruset efteråt så nätar Stefan Ostojic från nära håll.

I halvlek blir det gruff i spelargången, och Josef Ibrahim får rött kort och 10 man för Forward i 52 minuter

2 – 2 i andra halvleks första minut (Eyasu Alemayehu), och sedan 51 gedigna och imponerande minuter, där Forward verkligen får kriga och gör det riktigt bra.

Peder Hessel

Måste väl ändå vara halvnöjd, då killarna gör ett fantastiskt jobb i andra halvlek med 10 man, och tycker faktiskt inte Stockholm skapar så värst många chanser. Visst mycket boll, men vi står kompakta centralt med våra mittbackar, och alla gör ett väldigt gott dagsverke.

Sedan kan man vara missnöjd över att vi inte får spela med fullt manskap, då vi gör så mycket rätt i första. FC Stockholm - Ett tungt lag, som spelar mycket för fasta, men vi har full koll och lite till med fullt manskap. Men ändå en nyttig pinne, och nu ser vi fram mot hösten med full tillförsikt.

Startade: Steffen Kraus, Anton Ingves, Jens Arrby, Daniel Björkman, Jesper Åman, Johan Chamoun, Svante Svedin, Linus Jansson, Adam Molin, Josef Ibrahim, Eliyo Turkan

In kom Ryan Kukoyi (Johan), Bilal Fousseni (Eliyo), Ludde Karlsson (Adam).